top of page

În România există o situație delicată cu privire la angajații străini...

În România există o situație delicată cu privire la angajații străini care ajung aici în căutarea unor venituri mai mari.


Mulți dintre ei ajung să plece ilegal în alte țări, unde muncesc la negru și câștigă mai mult decât în România. Dar această situație creează probleme pentru angajatori, care trebuie să plătească costuri ridicate pentru a aduce muncitori din afara UE și care se confruntă cu riscul ca aceștia să fugă înainte de a ajunge la fabrică.


Pe de altă parte, există și cazuri în care muncitorii străini părăsesc România din cauza condițiilor inumane în care sunt ținuți. Această problemă a devenit tot mai acută în ultimii ani, iar poliția de frontieră se străduiește să monitorizeze și să intervină în astfel de situații.


Despre acest subiect a discutat colega noastră, Corina Constantin în cadrul Știrilor PROTV : „S-a dovedit în ultimii ani că angajații din Pakistan și Bangladesh au o predispoziție spre migrația ilegală. Cel mai important lucru e că își pierd dreptul de a intra în legalitate pe teritoriul unui alt stat din UE. În momentul în care aleg să părăsească țara ilegal nu mai pot avea un permis de ședere și o viză valabilă într-un alt stat al UE.”







Mai multe despre acest subiect, puteți citi în acest articol - sursa: stirileprotv.ro

bottom of page